VTMSZ tag lett a MultiContact Consulting Kft.

 

Nagy örömünkre szolgál, hogy tagjai lehetünk a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetségének, így egy olyan szakmai közösség részesei lehetünk, akik elősegítik a vezetési tanácsadási szakma megbecsülését.

“A VTMSZ-ről bővebben:

A Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetségének legfőbb célja, hogy a tagok és a társadalom érdekében összefogja mindazon vezetési tanácsadó cégeket és tanácsadókat, amelyek/akik szigorú szakmai és etikai követelményeket elfogadva elősegítik a vezetési tanácsadási szakma megbecsülését, szakmai szabályainak kialakítását és azok megtartását.

A vezetési tanácsadó szakma közel egy évszázados múltra tekint vissza a világon. A vezetési tanácsadás Magyarországon számos vargabetűt leírva jutott el a mai fejlettségi szintjére. A VTMSZ-t 18 tanácsadó szervezet alapította 1990-ben. 1991 óta teljes jogú tagjai vagyunk az Európai Menedzsment Tanácsadók Szövetségének (FEACO) és 1995 óta az ICMCI (Vezetési Tanácsadó Intézetek Nemzetközi Tanácsa) szervezeteknek. Különböző tagvállalataink közel 250 tanácsadója szerezte meg a nemzetközileg elismert Minősített Vezetési Tanácsadó (Certified Management Consultant) minősítést. Szövetségünk a cím megszerzését teszi lehetővé az 1995 óta folyó vizsgáztatási rendszerének keretében. A VTMSZ-nek, hasonlóan más nemzeti társszövetségeinkhez, nem tagja szakmánk minden vezetési tanácsadással foglalkozó szervezete, sokkal inkább az a célunk, hogy vezetési tanácsadás hosszú évtizedek alatt kikristályosodott alapelveit, etikai normáit tagjainkon keresztül minél szélesebb körben elterjesszük.

Ahogy előtérbe kerülnek a minőségi tényezők és kompetenciák, úgy lesz egyre inkább elemi érdeke a tanácsadónak és a tanácsvevőnek egyaránt, hogy átlátható és ellenőrizhető keretek között szerveződjenek a tanácsadási projektek. A rendelkezésünkre álló piaci információk alapján kijelenthető, hogy a vezetési tanácsadási szolgáltatások beszerzésének hazai gyakorlata sok esetben nem felel meg azoknak az etikai és szakmai kritériumoknak, amelyeket tagszervezeteink és egyéni tagjaink fontosnak tartanak.

A VTMSZ 2005-ben elfogadott új stratégiája értelmében a következő területekre fókuszál: Érdekvédelem, érdekérvényesítés, tagvállalatok együttműködése, illetve az ügyfeleket képviselő intézményekkel, szervezetekkel kialakított kapcsolatok erősítése, a szakmai minősítési rendszer fejlesztése és kommunikálása.  

A VTMSZ fontosnak tartja, hogy a markáns változások közepette is megőrizze a szakma, a minőség és az etikus működés alapelveit.”

Forrás:

https://vtmsz.hu/