TravelSec - Mesterséges intelligenciával támogatott komplex utazásbiztonsági kockázatkezelő és szolgáltatási rendszer fejlesztése


2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00093

Támogatás összege (Ft):

155.213.980 Ft

Projekt összköltsége (Ft):

258.068.400 Ft

Támogatás mértéke:

60%

A MultiContact Consulting Kft. 155.213.980 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból a TravelSec – Mesterséges intelligenciával támogatott komplex utazásbiztonsági kockázatkezelő és szolgáltatási rendszer fejlesztése című projektjének megvalósítására. A projekt összköltsége 258.068.400 Ft.

A projekt megvalósításának kétéves időtartama alatt nyertes pályázatunk keretében az utazásbiztonság területére vonatkozó célzott alkalmazott kutatást folytatunk, majd ennek eredményeire alapozva, a vállalati biztonsági rendszerbe integrálható és annak teljes spektrumát átfogó informatikai megoldást fejlesztünk.

A jelenlegi koronavírus (COVID-19) világjárvány rávilágított arra, hogy pillanatok alatt összeomolhat és átértékelődhet a biztonság, a biztonsági rendszerek definíciója, célja, módszertana, eszköztára. Kiemelten igaz ez azon vállalatokra, amelyeknél a komplex biztonságmenedzsment kialakítása a gyakorlatban még nem terjedt el, és ezen belül az utazásbiztonsági részterület átfogó menedzsmentje a jövőben hangsúlyosabb szerepet kap.

A kutatási eredmények alapján fejlesztendő kockázatkezelő és szolgáltatási rendszer olyan innovatív technológiai módszerekkel valósítható meg, amelyek biztosítják, hogy a munkaadók és a munkavállalók naprakész információk birtokában dönthessenek, illetve veszélyhelyzet során a lehető legrövidebb időn belül megtehessék a szükséges intézkedéseket. A projekt fókuszterületei: utazásbiztonsági szolgáltatások, mesterséges intelligencia, kockázatelemzés, döntéstámogatás, vészhelyzeti kommunikációs platform. Az általunk kínált szolgáltatások számos esetben akár életmentőek is lehetnek, például egy terrorhelyzet vagy egy magas biztonsági kockázattal rendelkező országba történő kiküldetés esetén is.

A projekt eredményét illetően konkrét piaci érdeklődés mutatkozik, amely biztosítja a projekt rövid időn belül történő megtérülését. A projekt a vállalat budapesti székhelyén valósul meg, magyar fejlesztők, kutatók bevonásával. A projekt 2020. augusztus 1.-jén indult és várhatóan 2022. július 31-én zárul.

2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00093 számú projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással, Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása (2020-1.1.2-PIACI KFI)” pályázati felhívás keretében pályázati program finanszírozásában valósul meg.

 

Frissítés:

A fejlesztési eredmények iránti hazai és nemzetközi érdeklődés alapján az a stratégiai döntés született a projekt- és a cégvezetés részéről, hogy az eredetileg tervezett pilot projekt időtartamot meghosszabbítjuk, a minél alaposabb, a rendszer valós körülmények közötti használatára vonatkozóan, annak érdekében, hogy a felhasználói visszacsatolások, vélemények alapján a szükséges korrekciókat el tudjuk végezni. Az erre vonatkozó engedély megkaptuk a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivataltól, így projektünk lezárásának tervezett dátuma 2022. december 31-ére módosul.

 

Az utazásbiztonsági kockázatkezelő és szolgáltatási rendszerhez kapcsolódó Adatkezelési Tájékoztató ide kattintva tekinthető meg.