A Magyar Falu Program idei pályázati forrásaiból újabb jelentős beruházások segíthetik a vidék népességmegtartó erejének növelését. Gyopáros Alpár a területért felelős államtitkár közölte: idén a program részeként eddig kilenc, részben a tavalyi tematikát követő pályázatot hirdettek meg.

Ismét elérhetők az út- és járdafejlesztési, valamint az önkormányzati vagy egyházi közösségi terek kialakítását, korszerűsítését és az óvodaudvarok fejlesztését célzó források. Új elemként játszóterek fejlesztésére és építésére is nyerhetnek pénzt a kistelepülések – tette hozzá.

Jelezte, hogy 2020-ban még két kiírás jelenik meg: hamarosan megnyílik a falu- és tanyagondnoki szolgálatok gépjármű beszerzését segítő keret és a falusi civil alap, amely az önkormányzatok és egyházközségek mellett a civil szervezeteket is bevonja a támogatottak körébe. Utóbbiak négy tevékenységre pályázhatnak az erre elkülönített 5 milliárd forintból.

forrás: https://www.kormany.hu/hu/miniszterelnokseg/hirek/ujabb-fejlesztesek-valosulhatnak-meg-iden-a-magyar-falu-program-forrasaibol

Jelenleg az alábbi források érhetőek el:

https://e-kerelem.mvh.allamkincstar.gov.hu/enter/mfpbongeszo/mfpBongeszoLite.xhtml

Amennyiben valamelyik lehetőség felkeltette figyelmüket úgy kérjük, hogy vegyék fel kapcsolatot munkatársainkkal az: [email protected] e-mail címen.