BLOGUNK CÉLJA

Szakterületeink komoly hatással vannak a gazdaság, az államszervezet, a vállalatok működésére és versenyképességére. Legyen szó modern közigazgatásról, hatékony vállalatirányításról vagy a közlekedés jövőjéről, közérthető példák segítségével mutatjuk meg, hogyan válnak valóra a futurisztikusnak tűnő elképzelések.

Több ügyet intézhetünk otthonról az új közigazgatási fejlesztéseknek köszönhetően

25Jelentős lépést jelent a hatékony szolgáltató közigazgatás megteremtése felé az a több mint 300 milliárd forint, amelyet a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztési Operatív Program (KÖFOP) keretében különített el a kormány e-közigazgatási fejlesztésekre. A programhoz kapcsolódva a közeljövőben többek között elektronizálhatják a papír alapú ügyintézéseket, kérelemtovábbításokat a kormányablakokban, kibővíthetik az otthonról, az elektronikus úton intézhető ügytípusok körét, valamint továbbfejleszthetik az állami nyilvántartások közötti elektronikus információáramlást is.

A KÖFOP éves fejlesztési keretében négy, a területi közigazgatás fejlesztését szolgáló projekt kapott helyet, melyek a kormányhivatalok számára nyújtanak informatikai megoldásokat. Többek között ilyen lehet a kormányablakok úgynevezett „munkafolyamat-támogató rendszerének” fejlesztése, az elektronikus űrlapok kitöltésével és hitelesítésével otthonról intézhető ügytípusok körének kibővítése, az állami nyilvántartások közötti információáramlás továbbfejlesztése, valamint az önkormányzati informatikai rendszerek és a hozzájuk kapcsolódó ügyintézések egységesítése.

A tervezett fejlesztésekből profitálni fognak a közigazgatás ügyfelei, az állampolgárok, vállalkozások, és a közigazgatás dolgozói is, ugyanis ezeknek köszönhetően egyszerűbbé és gyorsabbá válhatnak a közigazgatás eljárási és szervezeti folyamatai és az ügyintézés is. A kormányablakok munkafolyamat-támogató rendszerének fejlesztésével a jövőben például a papíralapú kérelmek továbbítása helyett közvetlen, a megfelelő informatikai szakrendszernek történő adattovábbításokra kerülhet sor, ami jelentős mértékben gyorsíthatja az ügyintézést. Tovább bővül majd az otthonról intézhető ügytípusok köre is, mint például a családtámogatási ellátások kérelmezése. Ebben az esetben kérelmünket otthonról, elektronikus űrlap kitöltésével és hitelesítésével tudnánk közvetlenül beküldeni az ellátási igényt elbíráló hatóságnak. Ha pedig az űrlap kitöltésében elakadnánk, akkor akár egy internetes (videochat) hívást is igénybe vehetünk. Az állami nyilvántartások közötti információáramlás fejlesztésének köszönhetően olyan ügyintézési folyamatok is lényegesen leegyszerűsödhetnek, mint a házasságkötési névváltoztatás. Erről ugyanis minden érintett hatóság értesítést kapna, így a folyamatban lévő ügyekben nem kellene külön bejelenteni a névváltozást. Végül pedig az önkormányzati informatikai rendszerek, valamint a hozzájuk kapcsolódó ügyintézések egységesítése érdekében az önkormányzatok a legkorszerűbb informatikai eszközöket, köztük felhőbe integrált alkalmazásokat vehetnének igénybe a jövőben.

A KÖFOP tervezett fejlesztései nem számolják fel a különböző ágazati rendszerek, azaz például a munkaügyi, nyugdíj- vagy egészségügyi rendszerek önállóságát, ugyanakkor azokra ráépülő és a kormányhivatalok széleskörű feladatellátását támogató komplex és integrált megoldásokra van szükség ahhoz, hogy megvalósuljon a hatékonyan működő, szolgáltató közigazgatás.

Ossza meg ismerőseivel

Hozzászólás a bejegyzéshez